Alfonso Albacete

Alfonso Albacete

Col·laboradora
Alfonso Albacete

Performances:

Alfonso Albacete

Imparteix els cursos

Actors davant la càmera

Alfonso Albacete

Alfonso Albacete és un director i guionista murcià. La seva filmografia inclou títols com Más que Amor Frenesí, Atómica, Sobreviviré, I Love You Baby, Entre Vivir y Soñar, Mentiras y Gordas i Solo Química.

Les seves pel·lícules han viatjat a festivals com Sundance, San Sebastián, Tokio, Chicago, La Habana o Málaga, aconseguint numerosos premis, entre els quals destaquem: Premi del Festival de Cine de Turí, Premi del Públic del Festival de Cine de Chicago, Premi Shangay a la millor pel·lícula, Premi del Population Institute (Best Media Award) i el premi honorífic del Lesgaicinemad a tota la seva carrera. També ha sigut nominat als Goya en dues ocasions i ha escrit guions juntament amb Lucía Etxebarría i Ángeles González-Sinde.

A més, els seus films s’han convertit en èxits comercials marcant a més d’una generació de joves (i no tant joves), sent també importants per entendre la diversitat i ajudant a la visibilitat del col·lectiu LGTBI.

Amant del cinema i cinèfil, Alfonso Albacete és un gran director d’actors i actrius. Ha dirigit a actrius com Carmen Maura, Emma Suarez, Verónica Forqué, Cayetana Guillén Cuervo, Ingrid Rubio, María Esteve, Rossy de Palma, Natalia de Molina, Ana Fernández, Tiaré Scanda i actors com Jose Coronado, Alejo Sauras, Mario Casas, Jorge Sanz, Juan Diego Botto, Thierry Lhermitte, Alex Brendemühl…

Acaba de llançar la seva novel·la Todo se mueve, editada per Penguin Random House Grup Editorial. La Universidad Carlos III l’ha inclòs en la seva col·lecció Cuadernos Tecmerín, amb la publicació de Vivir y rodar. Conversaciones con Alfonso Albacete, en la que el director parla de tota la seva trajectòria i, en especial, del treball amb els actors.

Contact: