Jumon Erra

Jumon Erra

Proessor
Jumon Erra

Performances:

Jumon Erra

Director i dramaturg, ha adaptat la novel·la de Saramago Assaig sobre la lucidesa (Grec 2018 – Teatre Lliure i Teatre Akadèmia 2019) per a la companyia La Danesa, de la qual és membre fundador.
Amb La Danesa també escriu la dramatúrgia de l’espectacle de teatre comunitari sintítulo, projecte de l’Arnau itinerant (2019). Codramaturg de l’espectacle Mili KK (Temporada Alta 2018 – Espai Brossa 2019). Nominat al Premi Butaca per a Nous formats.

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Treballa com actor i guionista a TV3, Catalunya Ràdio i RAC1 entre 1997 i 2001.
Cursa el postgrau de Cultura de Pau i Drets Humans a la Universitat Autònoma de Catalunya. Treballa també com a defensor dels drets humans a Colòmbia, Regne Unit i Estats Units.

Amb La Danesa ha escrit i dirigit Un disgust danès (2012, Teatre Tantarantana), i escrit i codirigit La distància entre el llamp i el tro (2015, Teatre Tantarantana).
Escriu i dirigeix el musical de petit format Vintage, produït per Daniel Anglès (Sala Versus, 2015). Estrena diferents peces curtes i també ha estat ajudant de direcció d’Andrés Lima (Ciara, Teatre Akademia, 2015) i Sergi Pompermayer (New Order, Sala Flyhard, 2014), entre d’altres. És l’autor d’un dels monòlegs de l’espectacle DesigJam, dirigit per Neil Labute (Porta4 i La Seca, 2013).

Contact: