La Productora

L’autèntica, anteriorment Porta 4, és una productora amb setze anys d’experiència radicada a Barcelona. Compta amb una sala d’exhibició referent en programació per a la primera infància i una escola de formació actoral per a teatre i cinema. Les produccions de L’autèntica tenen una base en recerca social i antropològica per a la seva construcció dramatúrgica, i un caràcter de laboratori en el procés de creació i muntatge de les posades en escena.

Té tres línies creatives, la primera d’instal·lacions per a la primera infància no normatives, la segona de teatre documental i la tercera enfocada a la indagació de noves estètiques de creació en diàleg amb el territori, la ciutat i el context actual. Actualment té repertori quatre creacions: Soc Natura, Experiència Sensorial Immersiva per a bebès; Oh Uh Ah Ei! Terra·Aire·Foc·Aigua Instal·lació audiovisual per a la primera infància; No Entenc als homes, Teatre Documental i Gràcia Autèntica, un recorregut sonor pel barri de Gràcia de Barcelona adreçat a tota la família.

Verónica Pallini – Creadora i directora a L’autèntica

Doctora en antropologia social, actriu, directora, docent i investigadora teatral i audiovisual.

Verónica Pallini, fundadora, creadora i directora de L'autèntica.

Des de l’any 2020 dirigeix i produeix formats teatrals i audiovisuals. La seva línia actual de recerca consta de dos eixos diferenciats, que són referent en la productora de L’autèntica.
El primer se centra en instal·lacions Immersives per a primera infància (de 0 a 6 anys), on treballa, al costat d’un equip interdisciplinari d’artistes el marc filosòfic de les peces per a després portar-les a escena. Cada proposta parteix de la premissa que el bebè és el protagonista i la finalitat és possibilitar un viatge a través de la seva experiència sensorial i imaginària. De les diferents col·laboracions han sorgit tres creacions:

OH UH AH EI! Terra·Aire·Foc·Aigua, al costat de l’artista Jordi Teixidor. Es tracta d’una Instal·lació audiovisual recomanada de (d’1 a 6 anys), que recorre els quatre elements de la naturalesa, i on es destaca l’experiència col·lectiva i la possibilitat d’interaccionar amb l’entorn lúdic de l’espai audiovisual i escènic. Estrenada en L’autèntica de Barcelona en el 2020 i des de llavors recorre diferents espais i festivals nacionals i internacionals (Influx, FITKAM, FIBA-Festival Internacional de Buenos Aires).

SOC NATURA (2022), creada al costat dels artistes Raquel Morón i Cesc Sidera, és una instal·lació immersiva per a bebès (de 0 a 24 mesos), amb imatges i sons de boscos de Catalunya intervingudes artísticament, en ella els bebès experimenten, descobreixen i juguen interactuant amb els elements de l’espai. Aquesta obra va participar per diferents centres culturals de la Mostra de jocs i joguines d’Ajuntament de Barcelona.

GRÀCIA AUTÈNTICA (2021), al costat de l’escriptora Victoria Bermejo, un recorregut sonor pel barri de Gràcia de Barcelona, pensat per a tota la família. Amb històries sobre les places que es remunten des de l’edat mitjana fins a l’actualitat possibilita conèixer la particularitat del territori. Aquesta peça va formar part de les festes majors del barri. Aquesta peça s’emmarca en un nou eix de creació on explora noves estètiques.

El segon eix de creació se centra en Teatre Documental. Amb recerques de caràcter social i un marcat èmfasi en l’observació i anàlisis antropològiques, genera projectes que qüestionen i reflexionen sobre temàtiques humanes i col·lectives – d’allí va néixer No entenc els homes (2022). Teatre documental sobre la masculinitat, amb beca de creació 2020 de la Generalitat de Catalunya, aquesta obra comença amb una recerca a les ciutats de Buenos Aires i Barcelona, mitjançant entrevistes a homes cisgènere i focus grup de reflexió. Reuneix sis homes en escena on es parla, s’interpreta, es discuteix sobre què és ser home avui, amb relació a la masculinitat hegemònica, a altres col·lectius, a ells mateixos. Aquesta obra va participar per a la Fundació Ires i Centre Plural, Ajuntament de Barcelona.

Dirigeix L’autèntica que, a més de productora teatral i cinematogràfica, és escola de teatre i sala d’exhibició referent en programació per a la primera infància a Barcelona. Projecte que dona continuïtat a La Escuelita, Estudi de Formació Teatral a Barcelona fundada en el 2006 i Porta4 fundada en el 2009.

Amb el suport de:

L'autèntica amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals