Lo que me ha pasado les ha pasado a mil mujeres

produccio_lautentica_lo_que_me_ha_pasado_mil_mujeres
Comparteix:

16

agost
Preu
Entrada general: 10 €
Alumnes de L’autèntica: 6 €
Fitxa tècnica i artística
Monòlegs a 5 veus
Durada: 60 minuts
Recomanada a partir de 13 anys
Espectacle en castellà i català
Direcció: Roc Esquius
Interpretació: Aliona Dubova, Francesca Soley Viñallonga, Gaëlle Patin Laloy, Gemma Andreu Díaz-Bonilla i Iolanda Garcia
Creació conjunta de l’elenc i la direcció
Una producció de L’autèntica
Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya — Departament de Cultura

12 i 13/06/2021

Dissabte a les 20 hores
Diumenges a les 18 hores

Som un grup de cinc dones. Totes cinc vivim una vida còmoda i, podríem dir, amb prou llibertat. Es diria que som afortunades. Tanmateix, continuem habitant un temps en què la igualtat de gènere no és una fita assolida i en el que persones arreu del món veuen encara vulnerats els seus drets essencials pel sols fet de ser dones. Avui, aquí, cinc dones, compartim la necessitat de parlar per tantes altres, perquè tenim l’oportunitat de fer-ho. Explicar les històries de submissió de dones del passat pot resultar incòmode i dolorós, però també és revelador, perquè ens permet reconèixer i comprendre els defectes de la nostra vida present. Hi trobem personatges que han lluitat, des de situacions, orígens, moments i condicions molt diferents, contra l’opressió del mateix sistema patriarcal que modela la nostra societat. Com els personatges dels monòlegs que interpretem, som diferents entre nosaltres però som iguals en tant que com a dones, suportem, en major o menor mesura, un tracte desigual i discriminatori, de vegades evident i de vegades invisible. Per això Lo que me ha pasado les ha pasado a mil mujeres, una frase de Doña Rosita, el personatge de Lorca, dóna títol al nostre espectacle.

Sinopsi

Un conjunt de monòlegs de dones de diferents èpoques i circumstàncies, amb un missatge comú: la voluntat apassionada d’ésser lliures en un món injust i masclista.
Des de la mitologia grega, amb el personatge de Medea, fins a l’actualitat, déu monòlegs encarnen la realitat de déu dones, algunes de reals, com Virginia Woolf i Amarna Miller i d’altres de ficció, com Nawal o Doña Rosita. La seva vivència de l’amor i el desamor, el treball, la guerra, la sexualitat, la maternitat, el ser i l’estar en la seva relació amb els homes i la societat són alguns dels temes que s’entrellacen, passant pel drama i la comèdia, per fer visible i qüestionar-nos sobre tot allò, massa sovint normalitzat, però inassumible.
La música articula aquest entramat de mirades, de vegades interpretades per una actriu i de vegades per totes cinc, com una sola veu. Com a rerefons, imatges de dones de diferents temps i espais multipliquen i amplifiquen aquesta vivència compartida.

#amilmujeres

 

Temporada 2020-21: Del 24/04 al 09/05/2021

roc-esquius

Roc Esquius

Fundador i membre actiu de la Companyia Dara i de la companyia Peripècies resident a la sala Beckett.

Autor i director d’iMe, El Catalon d’una nit d’estiu, Mars Joan, Els pastorets de la Martina i Claqué o no, estrenades per la companyia Dara, a Barcelona, amb gira per Catalunya i Madrid. Autor de Sàpiens amb direcció de Sergi Belbel i d’ELI amb pròxima estrena a la Sala Versus Glòries.

L’autor combina la dramatúrgia i direcció amb la interpretació, actuant a teatres i sales de Barcelona, Catalunya i Madrid tan a compte de les seves companyies com fora d’elles, de la mà de Sergi Belbel, Guillem Clua i Josep Sala, Sergi Manel Alonso, entre d’altres.

També va treballar en audiovisual, amb personatge fixe a la Riera de TV3 durant tres temporades, el llargmetratge H0us3 i altres ficcions.

Roc Esquius també és Enginyer informàtic i tecnòleg, així com monitor en el lleure i altres formacions eclèctiques.

AF LOGO AUTENTICA

L’autèntica és escola de teatre i cinema, sala d’exhibició, productora i laboratori de projectes. Neix del projecte PORTA4, amb 14 anys d’història a la ciutat de Barcelona.
L’autèntica forma, crea, produeix i exhibeix en les arts escèniques i cinematogràfiques.
L’autèntica està conformada per un equip de professionals altament reconegut i amb una àmplia trajectòria tant en el camp escènic i cinematogràfic com en l’àmbit educatiu.
La seu de L’autèntica està situada al número 18 del carrer de Martí, al barri de Gràcia de Barcelona.

Sorry, no posts matched your criteria.
Comparteix: